home sitemap contact
home de behandeling over stoelmassage pilot traject kwaliteit referenties klanten over ons tarieven contact

hoofd

schouders

armen

armen

handen

handen

nek

 

 

stoelmassage

Wat is stoelmassage

Stoelmassage is een krachtig en effectief instrument waardoor mensen zich in korte tijd kunnen ontspannen. Met duimen, handpalmen en ellebogen drukt de masseur op acupressuurpunten en meridianen. Dit heeft niet alleen een ontspannend effect, het werkt ook preventief en helpt zelfs om bestaande klachten te verlichten. Stoelmassage bevordert het algehele welzijn.


De effecten

Wie zijn medewerkers een stoelmassage gunt, werkt aan een actief gezondheidsbeleid. Immers, de effecten van een stoelmassage zijn groot:

  • De spierspanning wordt doorbroken. Dit heeft een ontspannend effect.
  • De circulatie van bloed en lymfe wordt geactiveerd. Hierdoor worden afvalstoffen beter afgevoerd. Het is belangrijk om hierbij veel water te drinken.
  • Stoelmassage verbetert de opname van voedingsstoffen en zuurstof. 
  • Lichaam en geest ontspannen zich. Hierdoor vermindert de spanning in het lichaam.
  • Hoofdpijnklachten kunnen verdwijnen.
  • De werksfeer verbetert.
  • Het verlaagt angst- en stresshormonen in het lichaam, zoals cortisol en norepinephrine .
  • Het verhoogt gelukshormonen in het lichaam, zoals serotonine, dopamine en endorfine.
  • Spieren en gewrichten worden soepeler en steviger.

Onderzoek

In de studie 'Effecten van stoelmassage, volgens de TouchPro Europe methode, op de ervaren gezondheid van werknemers' (drs. Freeke de Bresser e.a., Faculteit der Gezondheidswetenschappen, Universiteit Maastricht) is wetenschappelijk onderzocht of een stoelmassage effect heeft op de ervaren gezondheid van werknemers. Hiertoe is een experiment uitgevoerd onder 76 kantoormedewerkers. Deze interventiegroep heeft 16 weken lang, één maal per week, een stoelmassage ontvangen. De controlegroep kreeg geen massage.

Op twee tijdsmomenten, voor en na de massageperiode, is bij beide groepen de ervaren gezondheid gemeten. Ervaren gezondheid is geoperationaliseerd als psychische vermoeidheid, emotionele reacties en vermoeidheid tijdens het werk, burnout, slaapkwaliteit en klachten aan het bewegingsapparaat.

Uit de resultaten bleek dat bij de interventiegroep psychische vermoeidheid en klachten aan het bewegingsapparaat significant verminderd waren ten opzichte van de controlegroep.

bron: KaTa Nederland.


     

een pilotactie

Wilt u uw bedrijf laten kennismaken met stoelmassage? Vraag dan een pilot aan.

Meer informatie

 

de behandeling

Wat kunt u verwachten van een stoelmassage? Kijk hier voor een korte introductie.

lees meer


Nederland